Happy time

Idag har det verkligen varit ett jätte fint kanonväder och snön håller på att smälta bort med det finns det bgåde för och nackdelar (som med allt) tänk bara när all denna snön har smällt så kommer det bli översvämningar typ?! Folk som har hus kommer få ett helvete vill jag lova.. MEN man får hoppas på det bästa!;)
Vi har som sagt varit ute och promenerat idag så vi tog en sväng in till Babyshop så jag kunde visa Mathias den kungliga barnvagnen som jag visste att han kommer älska lika mycket som jag men som vanligt så har vi inte smak i allt samma för han ville ha den vita och jag tycker den krämfärgade för den vita kommer bli för intensiv men vi får se vad som sker , jag har i vilket fall som helst reserverat den för den går som smör så hon visste inte helt klart om hon kommer få in i maj!

När det var klart så köpte jag nappflaskor,nappar och en gullig snuttefilt, hon i kassan skrattade åt mig för jag hade tagit en MILD färgad rosa napp och så sa hon att om det skulle bli en pojke så får jag bara byta :)
Andra butiken blev team sportia och där köpte Älsklingen jogging skor för när marken är torr att springa på så blir det att ägna sig till det! :)

Efter det bärde det hem och bakade cheesecake med chockladcappuccino sen bärde det av till mamma och pappa för att fira pappa ordentligt där hans kompisar kom på besök!:) 

10-12 digistive kex
100 g smält smör
1½ dl grädde
600 g färskost
3 ägg (gulan och vitan)
1 dl socker
3 gelatinblad
2 msk kakao
250 g choklad med cappuccinosmak 
GARNERING :
hallon och jordgubbar

Krossa kexen i en mixer och häll över det smälta smöret.
Tryck ut blandningen i en löstagbar form.
Ställ in i kylen i ca 1 timma

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills dem blir mjuk
Smält chokladen i vattenbad
Vispa grädden styv
Mixa färskosten med chokladen,äggulor och socker.
Sikta ner kakaon.
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull.
Häll ner under vispning i färskostkrämen.
Vispa äggvitorna styva
Vänd ner grädden och sedan äggvitorna i chokladkrämen
Häll ner i formen och ställ kall i 6 timmar 
Garnera med Hallon och Jordgubbar!

 

Buketten som jag dekorera själv:)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0